Välkommen till Vara Småstad

I Hjärtat av Västra Götaland hittar ni Vara Småstad, här finns det goda livet och hit är alla välkomna. Om Vara vore en smak så skulle det vara jordgubb med en liten doft av mörk choklad, mynta och koriander, en jordnära och trygg med inslag av nya spännande smaker. Vi kan erbjuda alltifrån en mysig fikakultur till kulturella upplevelser i vårt fina konserthus. När du besöker Vara märker du att det går att kombinera ett modernt utbud med charmig småstadsmiljö.

Inför ett besök i Vara Småstad har vi här samlat lite bra saker att känna till.

Parkering

Det är lätt att ta sig till Vara med bil, buss eller tåg. Kör du bil kan du parkera gratis överallt och buss & tågstationen ligger centralt vid vårt blåa stationshus, som är omöjligt att missa.

Information

På biblioteket som ligger vid torget hittar du kommunens infopoint där kan du få mer information om våra besöksmål och andra praktiska saker.

Presentkort

I Vara Småstad säljer vi gemensamma presentkort som gäller hos alla butiker som är med i Köpmannaföreningen. De kan inhandlas hos Västgöta Färg eller hos Vara Bokhandel. En lista på butiker där presentkorten gäller klicka här

Vad kan man mer göra i Vara?

Vill du veta mer om vad man kan göra i vårt område, klicka på länken till kommunens besökssida: Visitvara